Град Бахмут се намира в оперативно обкръжение. Това заяви в ефира

...
Град Бахмут се намира в оперативно обкръжение. Това заяви в ефира
Коментари Харесай

Властите в Донецк: 10 000 украински войници в Бахмут са изправен пред избор да се предадат или да

Град Бахмут се намира в оперативно обграждане.

 

Това съобщи в ефира на съветската държавна телевизия Ян Гагин, консултант на ръководителя на съветските окупационни управляващи в Донецка област.

 

Ян Гагин увери, че съветската войска управлява всички подстъпи към града:

" Всички пътища се управляват. Да се доставят муниции или подкрепления е задоволително мъчно и извънредно рисково ".

 

По думите му в града остават към 10 000 украински военнослужещи, като загубите на жива мощ доближават до 500 души дневно.

 

Той предвижда, че в случай че украинците се опитат да се измъкнат от обкръжението, то ще понесат още по-големи загуби и в последна сметка ще бъдат изправени пред избора да се предадат или да загинат.

 

Според Ян Гагин в боевете за Соледар и Бахмут украинската войска е изразходвала големи запаси и няма капацитет да провежда контранастъпление:

 

Считам, че сега украинските въоръжен сили не могат да подхващат съществено контранастъпление на нито един от секторите на фронта.

 

По-рано създателят начастната военна компания “Вагнер ” Евгений Пригожин, чиито наемници вземат участие в щурма на Бахмут още веднъж се оплака, че съветското министерство на защитата не ги доставя с нужните муниции.

 

В оповестено в обществените мрежи видеообръщение Пригожин предизвести:

" Ако “Вагнер ” се изтегли в този момент, то е ясно, че фронтът ще се разпадне до съветските граници, а може би и по-нататък. Ще падне Крим и ще настъпят още доста катаклизми ". 

 

Източник: БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР